Volontär

Samarbete

 
 
 
 

  Bli volontär du också!


Välkommen som volontär på Vännplatsen second hand i Torslanda!

Vännplatsen är ett socialt företag där människor får en möjlighet till att komma ut på arbetsmarknaden. En viktig kugge i dessa insatser är just volontärerna. De kan ge ett viktigt stöd och bidra med massor av livserfarenhet som är viktigt för andra att ta del av. 

Att vara volontär hos oss är således mycket mer än att bara komma och arbeta några timmar.

Du får möta människor som har arbetsträning, sociala nätverk och en plattform för integration och språkträning. 

Som volontär hos oss blir du en del av en härlig gemenskap, du får vara med och se människor växa och hitta en uppgift som är anpassad utifrån dina egna intressen. Och kanske bäst av allt, du får vara med och skapa en mer hållbar värld.


Vad innebär det att vara volontär?

Du kan göra allt från sortering och rengöring till prissättning och exponering av varor. Vi behöver kafépersonal som kan ge kunderna en god service.

Din tid är värdefull för oss – men även för dig. Som volontär bestämmer du, i samråd med verksamhetsledaren, när och hur mycket du ska arbeta,dina arbetstider och vilka uppgifter som passar dig bäst. 


Varför behöver vi volontärer?

För att klara av att ge våra adepter som arbetstränar eller har någon annan form av sysselsättning är volontären en viktig kugge. Men du är även viktig för att Vännpatsen ska bli ännu bättre och ge ännu fler personer en möjlighet till att komma tillbaka till samhället.

Det är ett viktigt socialt arbete där alla kan bidra med sin del.  Alla som kommer till oss jobbar 100% av sin egen förmåga. Oavsett vem du är!


Vem är du?

De som är volontärer hos oss idag är oftast pensionärer som är lediga dagtid. Vissa kommer in vid specifika tillfällen. En del kommer en gång i månaden och andra flera gånger i veckan. Det finns även unga människor, de med olika bakgrund och intressen, eller den som tycker att det är otroligt kul med second hand.


Oavsett vem du är, välkommen till oss!

     

      ANMÄL DIG IDAG